Online en On-site examens bij JaHou

Waar:

Kerkrade
Jouw locatie
Online

Wanneer:

Examens worden afgenomen door een geaccrediteerde examinator tussen 8:00 uur tot 21:00 uur, in overleg met JaHou.

Hoe:

U kunt op twee manieren examen afleggen: schriftelijk en online. Beide manieren hebben hun eigen voordelen.

Kerkrade

Jouw Locatie?

Jouw Locatie ?

On-line

On-line

Schriftelijke examens

Examens worden in schriftelijke vorm afgelegd tijdens of na afronding van de studie, JaHou komt dan het examen afnemen. Wanneer je voor zelfstudie hebt gekozen, kun je bij de examencentra van JaHou terecht of een individuele afspraak maken op de door jou gewenste locatie. Dit kan voor de EXIN examens, die wij on-site aanbieden.

Dankzij het exclusieve SelfScan®-correctiesysteem voor examens krijg je direct na afloop, een voorlopige uitslag.
De examinator verzamelt de antwoordvellen aan het einde van het examen en stuurt ze via scan door aan het exameninstituut, waar ze gecontroleerd worden,  de voorlopige uitslag wordt direct geretourneerd. (Lang) wachten op uw resultaten behoort nu tot het verleden.

De definitieve uitslag ontvang je van het exameninstituut op het mailadres waarmee jij je hebt geregistreerd. Het officiële certificaat, als electronisch document, ontvang je eveneens via mail.

Online examens

Voor het merendeel van onze certificeringsprogramma’s kunt u bij ons individueel online examen afleggen. Ook hier ontvangt u direct na het examen een voorlopige uitslag en feedback over elk onderdeel.
Thuis of op het werk online examen afleggen behoort tot de mogelijkheden.

Voor de zakelijke klant is het mogelijk om ons webgebaseerde examensysteem te gebruiken, op de computers die uw bedrijf in een examenruimte ter beschikking stelt. De examenruimte en de computers moeten wel aan de eisen van het exameninstituut voldoen


Keuzemogelijkheden van Examen, Courseware, e-Learning & e-Coaching

Examen

Examen online

Examen on-site

Examen & Courseware

e-Courseware

e-Courseware & e-Coaching

Examen & e-Learning

e-Learning

e-Learning & e-Coaching


Veel gestelde vragen over het examen

Bij ieder examen is een goede voorbereiding het halve werk. Voorkom examenstress en zorg dat je alle stof op een rijtje hebt. Dit hoef je niet alleen te doen. JaHou helpt en ondersteunt graag bij jouw voorbereiding. We delen graag een aantal tips ter voorbereiding op jouw examen.

 • Begin op tijd met leren, zodat je voldoende tijd hebt om alle examenstof rustig door te nemen.
 • Zorg dat je kunt leren in een rustige omgeving waar je niet afgeleid wordt.
 • Heb je de leerstof op een rijtje? Vraag dan aan een collega, vriend of familielid of je de stof aan hem of haar mag uitleggen. Op deze manier oefen je de stof hardop en denk je vaak toch opnieuw of anders na over de inhoud.

Bij zowel schriftelijke als onze digitale examens is het vereist om je te kunnen legitimeren. Neem dus een geldig identificatiebewijs mee.

Voor de rest heb je niets nodig. Bij schriftelijke examens ligt het schrijfmateriaal en examen klaar en bij online examens staan laptops klaar waarop een beveiligde omgeving beschikbaar is.

Alleen waar de examens aangeven dat het een open boek examen is, staat de literatuur erbij, die je bij het examen mag gebruiken.

Al onze locaties zijn gemakkelijk bereikbaar. Het is zelfs mogelijk om op jouw eigen locatie een examen af te leggen.
Zorg dat altijd dat je ruim op tijd begint aanwezig bent op de locatie. Zo kun je nog even rustig parkeren of nog even wat stof doornemen. We adviseren om 30 minuten voordat het examen begint aanwezig te zijn op de examenlocatie.
De examenduur staat bij de examendetails van ieder examen.
 • Lees de vragen goed en rustig door, wat vragen ze precies? Kijk goed naar bepaalde woorden zoals, alle of geen, altijd of nooit, welke wel of welke niet.
 • Weet je een vraag niet of twijfel je? Blijf niet te lang hangen en ga verder naar de volgende vraag. Maak een aantekening welke vragen je nog moet beantwoorden.
 • Zit je ruim in de tijd? Neem even een korte pauze en eet of drink wat.

Info Microsoft examens

Alle examens zijn in het Engels. De lesstof die wij ter voorbereiding van de Microsoft examens aanbieden is daarom ook volledig in het Engels.

Het examen bestaat voornamelijk uit meerkeuzevragen. De hoeveelheid vragen is afhankelijk van het specifieke examen. Voordat je begint aan het examen krijg je te zien uit hoeveel vragen het examen bestaat, hoeveel tijd je hiervoor maximaal hebt en wat het slagingspercentage is. Bij de meeste examens dien je minimaal 700 van de mogelijke 1000 punten te behalen.

Het aantal vragen is zoals hierboven al benoemd afhankelijk van het type examen wat je aflegt. Meestal gaat het om 40 tot 60 vragen. Wel kun je meerdere soorten vragen verwachten:

 • Standaard meerkeuze vraag: Je krijgt een vraag waar meerdere antwoordmogelijkheden staan.
 • Terugkerende vraag: Je krijgt steeds dezelfde antwoorden te zien, maar wel bij telkens andere vragen.
 • Beste antwoord: Meerdere antwoorden zijn goed, maar je dient het beste antwoord te kiezen.
 • Short Answer Code: Voor de development examens dien je een stukje code als antwoord te geven.
 • Case studies: Je krijgt een bepaalde case voorgelegd en dient daar enkele vragen over te beantwoorden.

Daarnaast kan je ook de volgende type vragen tegen komen:

Active screen; Build list; Case studies; Create-a-tree; Drag and drop; Hot area; Simulations.

Geef je een fout antwoord, dan krijg je geen minpunten. Je krijgt dan simpelweg nul punten. Zijn er meerdere antwoorden mogelijk, dan moet je deze allemaal goed invullen. Als je bijvoorbeeld 3 van de 4 juiste antwoorden geeft op een vraag dan heb je de vraag niet goed beantwoord.

ICT staat centraal

Gewoon bij jou op locatie

Voor een eerlijke prijs

Vrijblijvend adviesgesprek of meer informatie nodig?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
PRINCE2 Agile® AEO logo
itil-no-border
prince2_no-banner-logo
bisl_breed
asl_breed

ITIL® / PRINCE® / PRINCE2 Agile® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo ™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The ITIL® / PRINCE2® / PRINCE2 Agile® Accredited Examination Institute logo is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. ASL® / BiSL® is a registered trade mark of ASL BiSL Foundation. JaHou is a reseller of Courseware from Pink Elephant B.V. and Van Haren Learning Solutions.The ITIL®, PRINCE2® en PRINCE2 Agile® courses on this page are offered by Pink Elephant B.V. ATO of AXELOS Limited.